Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ALMAPEKTIN INULINNAL 500 ml

3.490 Ft
Menny.:db

Leírás

A sűrítmény kétféle természetes prebiotikumot tartalmaz:

Almapektin - vízben oldódó fermentálható rost.
Inulin - rezisztens szénhidrát, a szimbionta anaerob vastagbél baktériumflóra tápláléka.

Almapektin inulinnal
Az utóbbi néhány évben vált általánossá a „funkcionális élelmiszer” kifejezés a táplálkozástudományban.

Funkcionális élelmiszerek azok az élelmiszerek, melyek az emberi szervezetbe jutva az ember egészségére pozitív hatással vannak, bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát csökkentik.

Az almapektin inulinnal - funkcionális élelmiszerben - két élelmiszer alapanyagot „házasítottunk össze”. Mindkettő fontos feltétele a „bélegészség”-nek. A bélegészséget a bélnyálkahártya állapota és a bélben élő baktériumok milyensége határozza meg, mely az egész szervezetre kiható homeosztázist, harmonikus állapotot hoz létre, vagy megbontva ezt
az egyensúlyt betegséget idéz elő.

Európai Bizottság (EU) 2015/2314 rendelete alapján:

A pektinre vonatkozó állítás szerint, napi 10 g pektin étkezés
részeként való elfogyasztásával az egészségre kedvező hatást gyakorol.
A pektin hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, kedvező a hatása a mikrobiomra.

Napi 12 g inulin bevitel a széklet gyakoriságának növelése révén
hozzájárul a normál bélműködéshez.
A kedvező hatások napi 100 ml elfogyasztása esetén érhetők el.
Ha megfelelő mennyiségű - minimum 40-50 gramm - a napi vízben
oldható fermentálható rostbevitel, akkor elegendő a napi 50 ml
fogyasztása az almapektinből.

Az almapektin és az inulin is prebiotikumok, amelyek ellenállnak az
emésztő enzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a
vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok
szaporodását és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok
megtapadását a bélben.
A pektin és az inulin szerepe a bélegészségben:

Az élelmi rostok fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, a csökkentett élelmi rostbevitel összefüggésben áll a nyugati betegségek gyakoribb előfordulásával, a bél immunállapot rendellenességeivel. Az immunrendszer és a bélflóra kölcsönhatása, együttműködése biztosítja, hogy szervezetünk védve legyen az emésztőrendszerbe óhatatlanul bekerülő káros anyagoktól.

Nagyon fontos, hogy minden nap a jó összetételű mikrobiom hozzájusson az őt tápláló anyagokhoz. Ilyen tápláló anyagok, a pektin és az inulin, melyek segítik az egészséges és az élettani funkciójukat megfelelően ellátó vékonybél hámsejtek (enterocyták) és a vastagbél hámsejtek (colonocyták) működését, a jó összetételű mikrobiom kialakulását és a káros, toxin termelő gramm negatív úgynevezett LPS baktériumok és gombák
kiszorítását. A jó (eubiotikus) baktériumok biztosítják a bélnyálkahártya védelemét, átjárhatóságát és egyensúlyát. Az utóbbi években egyre több információval rendelkezünk arról, hogy az egész szervezet működése szempontjából milyen fontos szerepe van az egészséges mikrobiomnak.

Az emésztőrendszer immunrendszerét gyakran GALT (gut-associated lymphoid tissue) néven említik, ami magyarul bélhez kapcsolódó limfoid szövet. Az immunrendszer kb. 70%-ban az emésztőrendszerben található. A GALT-ot több limfoid szövettípus alkotja, melyek termelik és tárolják azokat az immunsejteket, amelyek megtámadják a kórokozókat.

A pektin és az inulin a két legértékesebb élelmi rost. A pektin, mint a legjobb vízben oldható fermentálható rost és az inulin, mint rezisztens szénhidrát fontos szerepet játszanak a bél immunállapot egyensúlyában. A fermentálható rostok hozzájárulnak bél védekezéséhez, megelőzve a betegségek kialakulását, segítik a bélnyálkahártya immungát működését. Az immungát az emberi test kapuőre. A nyálkahártya és a bélhámsejtek megakadályozzák, hogy a béltartalom nemkívánatos molekulái és a kórokozók belépjenek - a lamina propria alá bekerülve - a nyirok- és a vérkeringésbe.

A gyulladásos bélbetegségek (IBD), a fekélyes vastagbélgyulladás (UC) és a Crohn-betegség (CD) krónikus és visszatérő gyulladásos állapot a bél traktusban. Az olyan tünetek, mint a hasmenés, hasi görcsök, súlycsökkenés, fáradtság, vérszegénység és bélrendszeren kívüli tünetek (többek között különböző gyulladásos bőrbetegségek, ízületi gyulladás) nagy hatással vannak az életminőségre.

Az UC és a CD előfordulásának gyakorisága világszerte nőtt az elmúlt 50 évben, különösen a fejlődő és a nyugati országokban. A krónikus és visszatérő bélgyulladásos állapot immunológiai, mikrobiális és környezeti tényezők közötti összetett kölcsönhatás eredménye, így egy specifikus kezelés kifejlesztése fontos feladat. A terápiának fontos
része a bélgát diszfunkciójának és az immunrendszer rendellenességeinek
megszüntetése, például autoimmun és gyulladásos betegségek, beleértve a Crohn - betegséget és a fekélyes vastagbélgyulladást. A bélgát funkció javítása az élelmi rostfogyasztás növelésével, hatékony stratégia lehet a nyugati, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek megelőzésére.

Tápérték jelölés 100 g-ban
Szárazanyag 20 g
Energia 107 kJ / 25 kcal
zsír 0.2 g
 -ebből telített 0 g
szénhidrát 9.6 g
 -ebből inulin 9.1 g
Fehérje 0.2 g
Élelmi rost 9.4 g
-Ebből pektin 9.4 g
Só 0 g

A javasolt napi mennyiség bélbeteg embereknek és várandós hölgyeknek 10 cl, ha valaki odafigyel a rost bevitelre, valamint a bélproblémák megelőzésére 5 cl. A gyerekeknek is 5-10 cl / nap.

A készítmény fogyasztása nem helyettesíti a vegyes és kiegyensúlyozott étrendet, valamint az egészséges életmódot!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!