Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KAPILLÁRIS FÜRDŐTERÁPI 3/1. rész.

KAPILLÁRIS FÜRDŐTERÁPI 3/1. rész.
Dr. Zalmanov kapilláris fürdőterápia 

Méltatlanul kirekesztett gyógymód -

hogyan javíthatjuk természetesen, mellékhatások nélkül a keringésünket:

➖ KAPILLÁRIS FÜRDŐTERÁPIA ➖

Ilyen neveken találkozhatsz még vele:

- Terpentines fürdőterápia

- Hajszálér fürdőterápia

- Zalmanov fürdőterápia

Dr. Aleksandr Solomonovitch ZALMANOV

3/1 Rész.

„A modern orvoslást nem érdekli a hajszálerek, amelyekben a szövetek és a szervek mélyrétegeinek vérellátása és a véráram mintegy 80 %-a kering.

Így a hajszálerek ismerete nélkül az orvoslás a tünetek felszínén ragad és képtelen megérteni a betegségek helyi és általános mivoltát.”

Dr. Zalmanov kutatásai, tapasztalatai és kísérletei eredményeként a betegségek és a lepusztuló öregedés fizikai és lelki okának a testünk ellen elkövetett hitszegést, elárultatást és az ostoba önámítást nevezte meg, amely a hajszálereket folyamatos szorongásban tartva azok elzáródását okozzák.

A tisztátalan érzelmek szorításában és a tisztátalan ételek mérgező anyagcsere hulladékaitól, mérgektől, vegyszerektől, bomló fehérje- és sejtmaradványoktól a hajszálerek átjárhatatlanok, így a sejtekhez és a kötőszövetekhez képtelenek oxigént és tápanyagot szállítani.

Ilyen mély összetettségben vizsgálta és kezelte az embereket Dr. Zalmanov.

Gondoljunk bele, a leírtakkal összehasonlítva ma sincsen ez másképp… Sőt, ma talán még inkább ki vagyunk téve a modern kor életmódja miatt az összefoglalt ártalmaknak!

Hogyan lehet kezelni ezt a helyzetet?

Zalmanov az oroszországi zengő cédrusok és a szibériai vörösfenyő terpentinjének kivételes adományait, a vér táplálását, oxigénellátását, a véredényeket megtisztító és éltető erényeit, a maga nemében páratlan dihidrokvercetin flavonoidokat használta a kapilláris vagy hajszálerek megnyitásához.

A fenyőgyanták párlatát sumír elődeink és tőlük átvéve az egyiptomi és a görög kultúra is használta.

A hun és magyar népek számtalan gyógyírt készítettek belőle.

A terpentin (régi magyar nevén a tereped) könnyen hatol át a bőrszöveteken és eléri az idegvégződéseket és a hajszálereket.

A kb 100.000 km hosszú és 63.000 m2-t kitevő hajszálereink nem engedik át a felbontatlan fehérjék óriásmolekuláit, ezzel a sejtfalak áteresztő képessége növekszik, és a vérplazmából a szövetek közti medrekbe telítődnek. Ezzel megkezdődik az elhízás és a vizenyősség!

Zalmanov fürdőkúrái után a gyógyulás és az újjászületés érzete állt be betegei sokaságánál.

Helyreált a légzés, a vese, az epe, és a májműködés, a szív, a mozgás- és idegrendszer fájdalmai megszűntek.

Több száz betegséget gyógyított a húgyúti és nemzőszervi betegségeken, bőr és szervi betegségeken át a női és férfi magtalanságig és gyengeségig, sőt az elhízást és a soványságot is.

Több mint kétszáz 75 éven felüli emberrel végzett kísérlete után mindenki látványos javulásról és életörömről számolt be.

1952-ben a francia egészségügyi miniszter hivatalosan elismeri fürdőkúráit, mint kivételesen hatásos és természetes gyógymódot.

Ez a gyógymód napjainkban éledt csak újra a hosszú elfelejtettségből.

1958-ban megjelenik Zalmanov “Az emberi test rejtett bölcsessége” című munkája francia, német majd olasz nyelven is.

Zalmanov úgy látta, hogy a 20. századi orvoslás az orvosságaiba vetett hamis hitével végleg rossz irányt vett, ezekkel akár végleg megakadályozva a betegségek igazi okainak gyógyítását.

„A modern orvoslást nem érdekli a hajszálerek, amelyekben a szövetek és a szervek mélyrétegeinek vérellátása és a véráram mintegy 80 %-a kering. Így a hajszálerek ismerete nélkül az orvoslás a tünetek felszínén ragad és képtelen megérteni a betegségek helyi és általános mivoltát.”– írja Zalmanov.

90 évesen távozott a földi létből, az utolsó pillanatig hihetetlen életerővel és munkabírással, a szállóigévé vált

„Fiatalon meghalni, 90 évesen”

mondásának megfelelően.

Az alábbiakban közreadott eljárást elsősorban a szervezet kapilláris rendszerének tisztítására, újraélesztésére ajánlja a szakirodalom.

Ez az az eljárás, melyet sikerrel alkalmazhatunk az endokrin betegségek gyógyítására.

Lényege a terpentines kádfürdő, amely amellett, hogy normalizálja a vérkeringést a hajszálerekben, eredményesen gyógyítja a fájdalommal járó, krónikus mozgásszervi betegségeket is.

A terpentin és annak tulajdonságai:

A terpentint fenyőgyantából nyerik. A szervezetre nézve oldó, serkentő és fertőtlenítő hatással rendelkezik.

Gyógyító céllal sumér elődeink, az ősi egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is használták.

Azt a szövetet, amelybe az egyiptomi fáraókat göngyölték előzetesen gyantával itatták át. A tudósok állítása szerint 4000 év elteltével sem veszítette el mikrobaölő hatását a gyantás impregnálás.

Azért alkalmazzák napjainkban is a fenyőt meleg borogatásokhoz, fürdőkhöz – mivel terpentint tartalmaz.

Tehát a terpentin nagyszerűen oldódik, könnyen áthatol a bőrön és hatással van az idegvégződésekre.

Kétféle terpentines kádfürdőt különbözetünk meg:

– sárga valamint fehér emulziót.

Ezeknek a fürdőknek az általános hatása a kapilláris és a nyirok áramlás javítása, az életenergia növelése minden egyes sejtben és a szervezet egészében.

A fehér emulzióval készült kádfürdők csodával határos módon stimulálják a kapillárisokat.

A sárga emulziós kádfürdők pedig javítják a szervezet anyagcseréjét, segítik az ízületekben, az inakban és a véredények falain lerakódott sók oldását.

Dr. Zalmanov elmélete szerint minden betegség a kapillárisokban történt elváltozások következménye. Ahhoz, hogy a kapillárisokat meggyógyítsuk, forró kádfürdőket kell alkalmazni.

Minden meleg és forró kádfürdő, és elsősorban a terpentines kádfürdő, tisztítja a beteg szervezetet.

Minden betegség lényege – a káros anyagok felgyülemlése, amit a beteg szervezet nem képes se lebontani, se oxidálni, se elégetni, se eltávolítani, általános fiziológiai úton.

A mesterségesen előidézett hipertermia segít a szervezetnek lebontani a toxikus anyagokat, szétbontani azok gigantikus molekuláit kisebb tömegű molekulákra, amelyeket a beteg szervezetnek könnyebb a vesén, a tüdőn, a nyálmirigyeken és a bőrön át eltávolítani.

A hipertermikus terpentines kádfürdők elégetik a beteg szervezetet szennyező szerves szemetet, kitisztítják a nyirok- és vérellátó kapillárisokat, megtisztítják a sejtek közötti és sejteken belüli folyadékokat.

Ebben rejlik e fürdők univerzális gyógyításának titka.

A vérkeringésben a főszerep a legparányibb véredényeknek jut – a kapillárisoknak.

A kapillárisok a véredény rendszernek az a része, amelynek a falán keresztül a tápanyagok és az oxigén a vérből a szövetekbe jut, a szövetekből pedig az anyagcsere következtében keletkezett égési termék és a széndioxid a vérbe kerül.

A kapilláris falát endothelium alkotja (egyrétegű laphám, ami a hajszálerek belső felületét béleli), amely résjellegű csövecskét alkot.

Az endoteliális sejtek nem passzív membránok, amiken keresztül az anyagcsere zajlik, hanem aktív filterek, amelyek áteresztő képessége különböző anyagok esetén változhat.

Ezért a különböző betegségeket okozó toxikus anyagokat elnyelhetik, vagy akár felgyorsíthatják kivezetésüket az emberi szervezetből a kapillárisok falai.

A kapillárisok ilyen jellegű tulajdonságát használja fel ez kevésbé ismert terápia:

a hajszálér (kapilláris) terápia.

Idézetek Dr.Zalmanov „Az emberi szervezet titkos bölcsessége.” és “A mélységi orvoslás” (Párizs, 1958) c. könyveiből:

„A kapillárisok fiziológiás zavarai annyira feltűnőek és gyakoriak, hogy ezeket nem lehet másodlagos jelenségként tekinteni, ellenkezőleg, a beteg egyik legalapvetőbb szerves bajaként kell kezelni bármely betegség esetén.

Nyissuk meg tehát a beszűkült kapillárisokat minden betegnél.

A kapilláris vérkeringés felújítása után a szervezet önmaga elvégzi a többi feladatot.

Az ember egészségét tehát kapillárisainak egészsége határozza meg.

A lényeg tehát nem az, hogy megtaláljuk egy pontosan diagnosztizált betegség terápiáját, hanem az, hogy a beteg szerv megzavart funkcióját mielőbb újjá teremtsük, mert a funkcionális zavarok oka - az esetek túlnyomó többségénél a kapillárisokban található.”

„… A kapillárisok fiziopatológiás ismerete nélkül a medicina a jelenségek felületén marad, és nem képes megérteni sem az általános sem a speciális patológiát”

„A modern orvosi terápia nem törődik a kapillárisokkal, amelyek pedig a szervezet és a szövetek mélységi vérellátását végzik, és amelyekben a vér 80%-a cirkulál.”

Hosszú éveken át Róma, Párizs és Berlin legelőkelőbb klinikai és orvosi központjai sikeresen alkalmazták az Oroszországból származó dr. Zalmanov kapilláris terápiáját.

„A kapilláris erek karbantartása lesz a jövő medicinájának legfontosabb feladata” – írja feljegyzéseiben a szovjet uralom első éveiben emigrációba menekült dr. Zalmanov.

A természetes gyógyításnak ez a módszere nem csak betegségek sokaságánál alkalmazható, de pótolhatatlan eszköze egy sor betegség megelőzésének, egyebek között az endokrin mirigyek betegségeinek.

A kapillárisok összehúzódása és kitágulása fontos szerepet játszik minden patológ folyamatnál: traumáknál, gyulladásoknál, allergiáknál, fertőzéseknél, toxikus folyamatoknál, bármilyen sokkos állapotnál és trofikus sérüléseknél.

Amikor a kapillárisok kitágulnak, az artériás vérnyomás csökken, amikor azok összehúzódnak, az artériákban a nyomás emelkedik.

A kapillárisok falát képező endoteliális sejtek – filtráló membránok, amelyeken keresztül történik az anyagcsere a kapillárisokban lévő vér és a sejtek közötti folyadék között. Ezen élő filterek átjárhatósága a szervezet szükségletétől függően változik.

A hajszálerek membránja áteresztő képességének szintje fontos szerephez jut a gyulladások és a vizenyő kialakulásában, valamint az anyagok szekréciójánál (kiválasztásánál) és rezorbciójánál (visszaszívódásnál).

Normális állapotban a kapillárisok falai a nem nagyméretű molekulákat eresztik át, például: a vizét, a vizeletét, az aminosavakét, a sókét, ám nem engedik át a fehérje molekulákat.

Patológ állapotban növekszik a membránok áteresztő képessége, és a fehérjék makromolekulái átjutnak a vérplazmából a szövetek közti folyadékba – így keletkeznek a szövetek vizenyői.

A betegség – az emberi szervezetnek olyan állapota, amely ellentétes az egészséges állapottal.

Az egészséges szervezetben minden fiziológiai folyamat, biokémiai reakciók, egyensúlyban vannak környezetükkel és önmagukkal, minden szerv és szövet szükséges és elegendő mennyiségű vegyi összetevőket tartalmaz.

A kémiai összetevők mennyiségének megváltozása felborítja a meghatározott rendet, ami betegségekhez vezet, olyan állapothoz, amelyből a szervezet különböző módszerekkel igyekszik visszajutni az eredeti egyensúlyba.

A betegségek túlnyomó többségénél alkalmazható a következő nem bonyolult séma: intoxikáció (a szervezet mérgeződése) – detoxikáció (a káros anyagok kivezetése).

A toxin – bizonyos mértékben biokémiai feltételezés, mivel gyakorlatilag bármilyen anyag, ha az meghaladja normális koncentrációját, toxinná válhat.

Az intoxikáció – valamilyen anyag vagy anyagok normális koncentrációjának megnövekedése.

Normális állapotban a detoxikáció a vesén, a májon, a beleken, a tüdőn, a bőrön, a hörgőkön, a nyál és izzadság mirigyeken stb. keresztül történik.

A detoxikáció folyamatában a kapillárisok teljes egészében szűrő funkciót töltenek be, felgyorsítva a szervezetből távozó toxinok és salakanyagok ürülési folyamatát.

A kapillárisokra vízzel tudunk hatást gyakorolni, úgy a meleggel, mint a hideggel. A fürdők lehetnek helyi jellegűek, amikor egy testrészt merítünk vízbe és általánosak, amikor egész testtel belemerülünk a fürdővízbe.

A fürdő időtartamát és hőfokát könnyű szabályozni, ám a kapilláris hálózatra igen hosszú ideig tartó kezelés szükséges, amelynek idejére állandó hőmérsékletre van szükség.

Ezt a nehézséget dr. Zalmanov oldotta meg, aki 8 év kutató munka után megtalálta a terpentines keverékeknek azokat a formáit – a sárga és a fehér emulziót – amelyeknek az alkalmazása jelentősen lerövidíti a gyógyító kádfürdők időtartamát.

A meleg hidroterápiás kezelések serkentik a vér- és a nyirokedényekben a keringést, élénkítik a sejten belüli és a sejteken kívüli folyadékáramlatot, felgyorsítják a vérplazma és a gerincvelő folyadék megújulását, megkönnyítik a tápanyagok sejtbejutását, valamint a salakanyagok eltávolítását a sejtekből.

A meleg vizes kezelések mesterségesen megemelik a test belső hőmérsékletét és akkumulálják a steril meleget, erősítik a sejtekben és a szövetekben a metabolitok égését (az anyagcsere végtermékeit), megnyitják az elzárt kapillárisokat, növelik a sejtmembránok átjárhatóságát, gyorsítják az anyagcsere folyamatot.

A mikrocirkuláció újjá éleszti a kiszáradó, haldokló sejtszigeteket, a sejtek újra kapnak elegendő oxigént és tápanyagot, aminek következtében teljes értékű működésbe kezdenek.

Ezt felismerve fogalmazta meg Zalmanov doktor, hogy:

„Bármely krónikus betegség a szervezet idő előtti öregedése.

Minden valódi gyógyítás megfiatalodással jár együtt.

Nekünk, 100 évesen kellene meghalnunk és akkor is viszonylagosan fiatal, és aktív emberként.”

A kapilláris terápiában elért szenzációs eredményei alapján az emigrációban élő dr. Zalmanovot, Franciaország egészségügyi miniszterévé nevezték ki.

Forrás: Kovács József természetgyógyász

2. Részben:

- a kádfürdők elkészítése, használata, típusai

- kinek javasolt, kinek nem

- az emulziók elkészítése, recept

A termék IDE kattintva vásárolható!